Verduurzaam je woning op tijd!

De winter staat voor de deur, nu de temperaturen beginnen te dalen en de dagen korter worden, is het hoog tijd om je huis voor te bereiden op de koude maanden die voor ons liggen. Als je er warm bij wilt zitten deze winter is oktober de ideale maand om je huis te verduurzamen. Door verschillende verduurzamingsmogelijkheden toe te passen, kun je niet alleen je energierekening verlagen maar ook de waarde van je woning verhogen. Dat betekent dat je niet alleen deze winter warm bij zult zitten, maar ook dat je op de lange termijn kunt profiteren van de voordelen van een duurzamer, energie-efficiënter huis. Dus, laten we eens kijken naar enkele praktische stappen die je kunt nemen om je huis winterklaar te maken.

Verduurzaming

Verduurzaming van je woning is tegenwoordig een hot topic en er zijn veel diverse mogelijkheden om dit te realiseren. Een belangrijk verduurzamingsmogelijkheid tegen de kou is het verbeteren van de isolatie van de woning. Met isolatie geef je je huis een ‘warme jas’. Door te verduurzamen door isolatie houd je in de hete zomermaanden de warmte buiten en in de koude wintermaanden de warmte binnen. Je hoeft dus minder te stoken in de winter, en minder je airco of ventilator te gebruiken in de zomer. Wat ook weer zorgt voor meer wooncomfort én een lagere energierekening.

Isoleren kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan het isoleren van je dak, muren en vloer met isolatiemateriaal en je ramen door isolerend glas te nemen. Ook kun je naden en kieren dichten. Hierdoor ‘ontsnapt’ er minder warmte naar buiten en voelt je huis behaaglijk aan. Je hoeft minder hard te stoken, waardoor je bespaart op je energierekening én op je CO2-uitstoot!

Subsidies

Daarnaast zijn er verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar die het verduurzamen van je huis betaalbaarder maken. Je kunt van de Rijksoverheid aantrekkelijke subsidies krijgen voor een warmtepomp, isolatie, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Daarmee verlaag je de kosten flink. Zo is een duurzame woning niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wil je hier meer informatie over subsidies bij het uitvoeren van verduurzamingsmogelijkheden? Klik dan hier om de site van verbeter je huis te bekijken.

Taxatie

Een taxatie is een essentiële stap bij het verduurzamen van je huis. Dit omdat een taxatie je niet alleen inzicht geeft in de huidige waarde van je woning, maar ook de potentiële waardestijging door energiezuinige verbeteringen. Daarnaast is een taxatie essentieel voor het afsluiten van een hypotheek of het verkopen van je huis. Bovendien kan een taxatierapport ook dienen als basis voor het nemen van duurzame maatregelen, omdat het inzicht geeft in de huidige staat van je woning en de verbeterpunten van de woning.

Bij Garantiemakelaars hebben we ervaren taxateurs in huis die jou kunnen helpen bij het taxeren van je woning. Onze taxateurs hebben uitgebreide kennis van de lokale markt en houden rekening met verschillende factoren, zoals de ligging, grootte en staat van je woning. Met een professioneel taxatierapport ben je goed voorbereid en kun je de juiste beslissingen nemen met betrekking tot je woning en verduurzamingen. Wil je een taxatie inplannen? Klik dan hier voor meer informatie!

Ben je van plan aan de slag te gaan met verduurzamen?

Dan kan een extra hypotheek of extra ruimte binnen je eigen hypotheek dus nodig zijn. Je hebt dan ook een taxatie van je huidige woning nodig. Bij Garantiemakelaars staan we voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden bij al je vastgoedwensen, waaronder het uitvoeren van een taxatie voor het verduurzamen van jouw woning. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van een warm én duurzaam thuis. Van  een Garantiemakelaar mag je meer verwachten!