De leukste wandelroutes in Nieuwegein

Via de social media kanalen van de gemeente Nieuwegein zagen wij deze week dat er verschillende wandelroutes zijn in en rond Nieuwegein. Zo ontdek je al wandelend meer van Nieuwegein en haar verborgen schatten. En… je zet weer wat stappen op je stappenteller. Wij hebben alvast vijf heel verschillende routes voor je geselecteerd.

De parelroute van Nieuwegein
Wat denk je bijvoorbeeld van deze route, waarbij je alle pareltjes van Nieuwegein aandoet. De historische en bijzondere panden waar je langsloopt, hebben een ANWB bord gekregen met informatie over het gebouw. Leuk om te lezen tijdens je wandeling.

De Nedereindseplas
Voor als je wat kilometers wilt lopen is er een rondje van 10,2 km (15.692 stappen) in en rond de Nedereindseplas. Dit natuurgebied maakt deel uit van het Nedereindse Park. Je gaat met deze route dwars door Nieuwegein en een stukje door IJsselstein. Ondanks het actieve wandelen, kom je hier ook zeker tot rust.
(Start: parkeerplaats Skipiste)

Het blote voetenpad van Nieuwegein
Voor de echte avonturiers is er ook een route waar je op blote voeten Nieuwegein kan verkennen. De wandelroute komt, hoe kan het ook anders, ook langs modderige stukken. Aan het eind van de route is er gelegenheid om je voeten te wassen. Neem dus een handdoekje mee.
(Start: het Natuurkwartier)

Kunstroute Street Art Muntenbuurt
Tijdens deze route ben je én aan het wandelen én kan je genieten van kunst. In de Muntenbuurt van Nieuwegein hebben Nieuwegeinse kunstenaars elektriciteitskasten mooier gemaakt. Het gezamenlijke thema was ‘Natuur’, maar elke kast is weer anders in dit thema gemaakt.
(Start: Buurtplein Batau)

Speur en wandeltocht Het cirkeltje rond.
Ook aan de kinderen is gedacht. Op deze wandelroute van ruim 2 km staat de natuur centraal. Zo ga je met behulp van een app op pad en kom je langs tuinen, bomen, struiken en planten. Onderweg tijdens het wandelen krijg je verschillende vragen over de natuur. Volgens de maker van de route leer je als volwassene ook veel tijdens deze wandel-speurtocht in Nieuwegein.

Via de website ‘Zie meer in Nieuwegein’ vind je al deze routes (en ook nog heel veel meer wandelmogelijkheden) terug.
https://www.ziemeerinnieuwegein.nl/erop-uit/wandelen