Gratis tool en tips voor Open Huizen Dag kijkers

Zaterdag 1 april is er de voorjaarseditie van de NVM Open Huizen Dag. Verschillende NVM makelaars uit Nieuwegein doen hier, net zoals wij, aan mee. Bent u dus op zoek naar een koopwoning? Pak dan deze dag uw kans om zoveel mogelijk huizen van binnen te bekijken. U kunt deze dag zonder afspraak meerdere woningen bezichtigen en u dus goed oriënteren. Wel zo handig! Maar hoe vliegt u als koper deze dag aan? Ik vertel u graag meer.

Hoe bereid ik me voor?
Maak van te voren een afspraak bij een hypotheekadviseur zodat u exact weet wat u wel of niet kunt bieden op uw droomwoning. Hierdoor kunt u snel schakelen en weet u binnen welke prijsklasse u kunt zoeken. Onze financieel adviseur heeft voor de komende week een aantal uren gereserveerd zodat ze u op weg kunnen helpen.
En wat als ik nu al een eigen woning heb?
Als u momenteel al in een koopwoning of -appartement woont, is het noodzakelijk dat u hiervan ook de waarde weet. U kunt ons persoonlijk vragen voor een gratis waardebepaling en verkoopadvies. Of vraag een online woningwaarde indicatie op. Hiermee weet u binnen een paar klikken meer over de waarde van uw woning.

Stippel een route uit
Bekijk of / en welke woningen meedoen op Funda en stippel een route uit. Zo bespaart u tijd en hoeft u niet onnodig extra te fietsen of rijden. Kijk de ochtend van het Open Huis ook nog even op Funda na of de woning nog meedoet. Er worden immers ook woningen net voor het Open Huis verkocht. Zit er een woning tussen die u normaal niet zou bezichtigen? Dan adviseer ik u er toch eens met een open blik naartoe te gaan en u te laten verrassen.

Handige en gratis notitie-tool
Maak per woning foto’s en aantekeningen. Wat zijn uw wensen? Een tuin met veel zon? Een extra werkkamer? Of vindt u de buurtvoorzieningen belangrijker? Schrijf het op! Neem eventueel ook een meetlint mee. Wilt u uw nieuwe bank meeverhuizen dan is het wel zo handig om te weten of het past in de nieuwe woning.
Met onze handige en gratis bezichtigingschecklist kunt u eenvoudig de woningen die u bezoekt waarderen en ontvangt u de samenvatting in de mail. Zo kunt u achteraf nog eens rustig nalezen hoe alles was.

Laat een goede indruk achter
En niet geheel onbelangrijk. Laat een goede indruk achter bij de verkoper en denk aan de gunfactor. Stel uzelf voor en laat weten als u vertrekt, hoe druk het ook is.

Wilt u van te voren meer weten over uw hypotheekmogelijkheden, de waarde van uw woning, het aankoopproces of hulp bij uw zoektocht naar een woning? Neem dan contact met mij of Dennis op via 030-6076060 of vul ons contactformulier in.

Veel kijkplezier tijdens het open huis!

Hartelijke groet,
Rob Moen