Klimaatneutraal Makelen

Klimaatneutraal Makelen

Sinds deze maand mag Moen Garantiemakelaars zich een klimaatneutrale makelaar noemen. Wij hebben laten berekenen hoeveel CO2-uitstoot wij produceren. Vervolgens hebben wij ervoor gekozen om deze hoeveelheid te compenseren, via de website klimaatneutraalmakelen.nl. Voor de berekende hoeveelheid CO2-uitstoot van aankomend jaar wordt de juiste hoeveelheid bos geplant. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan een beter milieu.

“Dat is belangrijk,” vertelt Rob Moen van Moen Garantiemakelaars. “Alle nieuwsberichten over klimaatverandering zijn ook ons niet ontgaan. Naast onze keuze voor elektrisch- en hybride rijden, het zoveel mogelijk paperless werken, proberen wij ook de fiets te pakken en ons afval te scheiden. ”
“Wij zijn ervan overtuigd dat alle beetjes helpen, en wanneer wij allemaal meedoen, we er ook samen uit zullen komen, “ aldus Dennis Wentink van Moen Garantiemakelaars.

Wij maakten voor de klimaatneutrale berekening gebruik van een CO2-calculator die speciaal voor makelaars is ontwikkeld. Na het beantwoorden van een aantal vragen wordt de berekende hoeveelheid CO2-uitstoot weergegeven. Vervolgens wordt de uitstoot gecompenseerd door het laten planten van bomen via de stichting Trees for All.